Få full kontroll over din bolig gjennom ulike smarthusløsninger som kan tilpasses og optimaliseres til ditt hjem for å fungere sømløst i din hverdag. Vi i Lysglimt Elektro kan tilpasse en løsning for smarthus akkurat slik du vil ha det!

Det finnes et hav av muligheter når det kommer til smarthusteknologi. Ved å kunne kontrollere alt elektronisk i din bolig gjennom din mobiltelefon vil du oppnå enklere betjening, høyere komfort og lavere energiforbruk.

Smarthusløsninger åpner også opp for å oppnå større sikkerhet rundt din bolig med overvåkningsmuligheter, sensorer, temperatursensorer osv. Få alt på en app så er alle elektriske funksjoner i din bolig rett i lommen. Enklere blir det ikke!

Smarte hjem er lønnsomt

Smarte hjem med smarthusteknologi er energisparende og gir deg full kontroll på boligens strømforbruk. Lys kan slå seg av og på etter behov og du øker verdien på boligen. Smarte hjem drives fremover av millenniumsgenerasjonen og yngre boligkjøpere. Denne generasjonen er opptatt av energieffektivitet, teknologi og besparende løsninger. Smarthus treffer en stadig større og større kjøpergruppe – som gjør at smarthus selger lettere og lettere.

Hvordan fungerer et smarthus?

I et smarthus styres husets ulike elektriske installasjoner gjennom en server. Lys, varme, multimedier, dører og solskjermer styres gjennom enten en kablet eller trådløs forbindelse med serveren. For å styre de forskjellige elektroniske installasjonene brukes oftest en app du kan ha installert på telefonen eller på et eget nettbrett.

Dette kan du gjøre med smarthusteknologi:

  • Slå på stekeovnen fra telefonen i stuen eller på vei hjem.
  • Se hvem som er utenfor inngangsdøren uten at du er hjemme.
  • Slå på varme i huset før du kommer hjem.
  • Benytte belysningen som vekkerklokke om morgenen.
  • Ha full kontroll på strømforbruk.

Det finnes to ulike smarthusløsninger, trådløs og trådbundet. Serveren fungerer som hovedenhet som da får signaler fra din mobiltelefon for å styre de ulike enhetene. Gjennom serveren styres alt i huset. Dette gjør at du kan styre hjemmet fra hvor som helst.

Trådbundet smarthus er et anlegg som er kablet, dette er normalt å installere ved totalrenovering eller nybygg. Om du vil beholde den eksisterende infrastrukturen i det elektriske anlegget i boligen, er trådløst smarthus beste løsningen.

Bred kompetanse og god erfaring med smarthusinstallasjoner.

De siste årene har vi jobbet på flere større eneboliger og ombygninger med svært avanserte og omfattende el-installasjoner. Vi har bred kompetanse og god erfaring med smarthusinstallasjoner. Enten om du skal totalrenovere eller du vil få installert et trådløst system. Vi prosjekterer og utfører installasjonene selv. Til enhver tid holder vi oss oppdatert på ny teknologi og muligheter slik at du som kunde kan få mest mulig ut av ditt smarthus.

Våre medarbeidere er dyktige fagfolk som er kompetent innen de fleste typer installasjoner (lyd, lys, teknikk, design, styring, data). Vi har et stort nettverk av seriøse samarbeidspartnere hvor vi deler informasjon og holder hverandre oppdatert innen smarthusløsninger.

Vi kan installere alle typer smarthussystem, men en av systemene vi jobber mest rundt er xComfort.

xComfort Smarthus

xComfort er et trådløst styringssystem for elektriske anlegg, utviklet for bruk i boliger og mindre næringsbygg.

Dette er et system for styring av belysning, oppvarming, solavskjerming, klimaanlegg og sikkerhetsfunksjoner. Systemet bygges opp med aktuatorer, altså mottagere som betjener de elektriske lastene lokalt der lasten er og gjennom trådløse sensorer og sendere i form av trykknapper, fjernkontroll, temperatursensorer osv. Aktuatorene som styrer lasten strømforsynes av nettet, mens de fleste sensorene er selvforsynt gjennom eget batteri.

Styringssystemet xComfort gir lavere strømforbruk og bedre komfort. I tillegg øker det verdien på boligen din.

Komponentene har en svært lav sendereffekt. En mobiltelefon har til sammenligning 100 til 150 ganger større sendereffekt enn de trådløse komponentene. Sendereffekten fra en xComfortkomponent varer kun i noen millisekunder. Dette gjør at batteriene varer lenge – faktisk helt opp til 10 år på trykknappene, 5 – 7 år på temperatursensorer og fjernkontroller.

Batteriene er helt vanlige og kan enkelt skiftes av brukeren selv. Systemet varsler når batteriet bør skiftes ut.

Mulighet for app styring via smarttelefon eller nettbrett. Kontrolleren du velger forbinder xComfort systemet opp mot internett. Enten gjennom en smarttelefonen som er koblet til Smart Home Controller gjennom WiFi-nettverket hjemme eller eksternt via internett. xComforts smarttelefon app gir deg full kontroll over huset, uansett hvor du er i verden.

Vi i Lysglimt Elektro tilbyr også andre smarthusløsninger og holder oss oppdatert på hva som er tilgjengelig på smarthusmarkedet. Vi er en totalleverandør innen elektriske installasjoner innen alle typer bygg. Med lang fartstid innen elektrikerfaget og bred erfaring hos medarbeidere er vi trygge på at du vil få den løsningen du ønsker.

Ta kontakt med oss i Lysglimt Elektro så hjelper vi deg realisere drømmen om et smarthus!
Les mer om hvorfor det er en god ide å ta kontakt tidlig i planleggingsfasen av elektriske anlegg – som blant annet smarthus – her!