Til hovedinnhold

Spar penger med smart strømstyring

Litt høy strømregning? Futurehome Strømkontroll inneholder et strømstyringssystem som bidrar til å redusere ditt strømforbruk.

Med strømkontroll bruker du strømmen når den er billigst. Med pakken kan du spare tusenvis av kroner i året og du får full kontroll over strømforbruket. Få hele 35 % av investeringen i støtte fra Enova, opptil 10.000 kroner.

Grunnpakken

  • 1 stk Gateway
  • 1 stk HAN sensor
  • 1 stk smart relè for varmtvannsbereder
  • 1 stk smarttermostat for gulvvarme

Alt du trenger i én pakke

Pakken danner utgangspunktet for smart styring av varmtvannsbereder, gulvvarme og lignende apparater. Smarthub tilkobles hjemmenettverket ditt. For å installere og bruke Futurehome må man benytte Futurehome mobilapplikasjon som kan lastes ned gratis på App Store og Google Play

Utvid pakken med det du trenger

Grunnpakken består av produkter som hjelper deg med å komme i gang. De fleste har ofte behov for styring av flere varmesoner og apparater som bruker mye strøm. Futurehome har et stort utvalg av produkter. Vi hjelper deg med å velge produkter som kan være aktuelt for ditt hjem.

Hvordan fungerer StrømKontroll?

StrømKontroll forsinker, eller slår av, strømtilførselen til en gjenstand når strømmen er dyr og bruker strømmen igjen når den er billigere.

Det vil si at når du tar en varm dusj på morgenen, når strømmen ofte er ganske dyr, så gjør StrømKontroll at det nye vannet i varmtvannstanken ikke varmers opp med en gang det strømmer inn. Når strømmen ofte er billigere, som når du er på jobb, så vil StrømKontroll gi tilgang til strømmen og vannet varmes opp.

Her må det bare poengteres at varmtvannstanken holder det resterende vannet varmt i flere timer, så du trenger ikke være bekymret for en kald dusj.

Vet du at du trenger for eksempel mye varmt vann eller fulladet bil i løpet av tiden med dyrere strøm, når strømtilførselen ellers ville vært av, så kan du overstyre systemet selv.

Hva er inkludert i pakken?

Smarthub

Smarthub er hjernen til hele systemet og gjør at alle de smarte enhetene kan snakke sammen. Den er helt nødvendig for at systemet skal fungere. Den er uavhenging av internett, så dersom du har problemer med internett vil ikke dette forstyrre systemet.

Dersom du ønsker kan du styre mer enn varmen, som for eksempel belysning.

HAN-sensor

Med hjelp av en HAN-sensor kan du se strømforbruket i sanntid og se historisk data. Også kalt nymotens watt-måler.

Et puck relé

En liten dings som kobles på skjulte installasjoner og gjør slik at du kan styre laster opp til 3680 Watt. Typiske bruksområder er varmekabler, panelovner og varmtvannsbereder.

Det er altså denne som flyttet strømforbruket noen timer, mens strømmen er dyr, og bruker strømmen igjen når den er billigere. Strømtilførselen flyttes ikke mer enn 12 timer.

En termostat

En tilsynelatende vanlig termostat, men som måler strømforbruket og kan styres smart via Smarthuben. Denne kan også kutte strømmen på for eksempel varmekablene, slik som et puck relé gjør.

Termostaten gjør det enkelt å oppgradere fra et eldre system til en smartere løsning.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat

Kontakt oss