Til hovedinnhold

Komfyrvakt

Komfyrvakten består av en sensor og en strømavbryter, som enten er plasser bak komfyren eller i sikringsskapet. Sensoren overvåker kokeplatene. Hvis sensor oppdager fare for brann og ingen reagerer, vil den kutte strømmen til komfyren.

Det er krav til komfyrvakt i alle nye boliger og hvis det legges opp ny kurs til komfyren. De samme reglene gjelder for fritidsboliger. Det betyr at komfyrvakten skal være installert som en del av det faste elektriske anlegget.

Kjøkken med komfyrvakt fra CTM Lyng. Foto
Foto: CTM Lyng

Ulike typer

Det finnes ulike komfyrvakter. Når du kjøper komfyrvakt fra Lysglimt Elektro vet du at produktet er sertifisert og testet for bruk i Norge.

Hvorfor burde jeg ha komfyrvakt?

De fleste komfyrbranner inntreffer på dagtid, som et resultat av glemte gryter eller stekepanner med mat på varme kokeplater. Om natten er det ofte yngre berusede personer som sovner fra matlaging på komfyren.

Montering

Komfyrvakter for fast tilkobling må monteres av en elektriker. Hos Lysglimt Elektro har vi lang erfaring med montasje og ulike produkter. Det er en billig investering for å forhindre brann på kjøkkenet.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat

Kontakt oss