Send oss en forespørsel

Lading av el-bil

Lading av el-bil

La elbilen lade trygt om natten

Vi i Lysglimt Elektro har opparbeidet oss en god kompetanse på el-bil lading, la oss hjelpe deg å finne en løsning som passer for ditt behov.

Det er flere måter en elbil kan lades på og mange forskjellige el-billadere å velge mellom.

Ladestasjon hjemme i garasjen

For å slippe å ta ut ladekabel fra bilen og koble til og fra hver morgen kan du investere i en ladeuttak med fastmontert kabel eller uttak for den nye elbilkontakten. Ladeuttak gir også mulighet for raskere lading og er en mer robust og sikrere løsning enn vanlig stikkontakt.

Hurtiglading

Hurtigladestasjoner er elbilens svar på bensinstasjoner. Her kan du fylle batteriet på en typisk elbil i løpet av en kort periode, lengre når det er kaldt. Hurtigladere har alltid fastmontert kabel og det finnes flere typer kontakter for hurtiglading avhengig av hvilken elbil du har.

Unngå vanlig stikkontakt

En vanlig stikkontakt skal kun unntaksvis og kortvarig brukes til lading av elbil, dette kan fort bli farlig varmt og føre til brann. Dette anbefales med andre ord ikke.

Dersom det dog benyttes så anbefales det å henge opp en kurv eller krok for vektavlastning ved kontakten. Det er viktig og tenkte på at styringsboksen på ladekabelen kan veie helt opp til to-tre kilo, dette tåler ikke stikkontakten.

Dersom stikkontakten skal brukes fast til lading av elbil bør den ha en dedikert strømkurs.

Her kan det være aktuelt å sette opp en egen kurs kun for elbilen.

Nye regler i NEK-2014, kurs for lading av elbil fra vanlig schuko stikkontakt skal være maks 10 ampere og utstyrt med jordfeilbryter type B.

Ta kontakt dersom du lurer på noe rundt lading av elbil eller trenger en elektriker for å hjelpe deg.

 

 

Statistikk

Statistikk

Trykk her!

Se statistikk for elbilsalget og antall ladestasjoner i Norge.