Send oss en forespørsel

Lading av elbil

Lading av elbil

Trygg lading av elbil om natten

Vi i Lysglimt Elektro har opparbeidet oss en god kompetanse på lading av elbil, la oss hjelpe deg å finne en løsning som passer for ditt behov.

Ladestasjon på jobb eller privat

For å slippe å ta ut ladekabel fra bilen og koble til og fra hver dag kan du investere i et ladeuttak med fastmontert kabel eller ladestasjon. Ladeuttak gir også mulighet for raskere lading med en mer robust og mye sikrere løsning enn vanlig stikkontakt.

Å benytte vanlig stikkontakt til lading av elbil anbefales kun å brukes som nødløsning, altså ikke som en permanent løsning. Dette er grunnet brannfaren som kan oppstå om det skjer noe med batteriene under lading eller om stikkontakten ikke tåler lasten. Vanlige stikkontakter er ikke dimensjonert til den langvarige lasten oppstår ved lading av elbil.

Tryggere og mer effektiv løsning

Ved å benytte ladestasjon eller ladeboks er det mye tryggere å lade elbilen hjemme. Disse hjemmeladerne blir koblet opp med en egen sikringskurs og eventuelt jordfeilbryter, med mindre laderen du velger har dette fra før. Fastmonterte ladere er også mer effektiv enn vanlige ladere. Fastmonterte ladere kan lade bilen med mellom 3,7 kW til 22 kW effekt. Dette er avhengig av hvilken bil du har, hvilket strømnett du har og om ladestasjonen er forberedt på 3-fase lading.

Montering

Vi i Lysglimt Elektro monterer og kobler opp fastmontert lader der du måtte ønske. Vi har sentral godkjenning og kan montere hvilken som helst lader du velger. Ta kontakt i dag og kom i gang med mer effektiv og tryggere lading.

Hurtiglading

Hurtigladestasjoner er elbilens svar på bensinstasjoner. Her kan du fylle batteriet på en typisk elbil i løpet av en kort periode. Hurtigladere har alltid fastmontert kabel og det finnes flere typer kontakter for hurtiglading avhengig av hvilken elbil du har. Det er mulig å montere hurtigladere hvor som helst, men kostnaden vil oftest ikke reflektere bruken om den kun brukes av en eller to biler.

Et stort utvalg av løsninger

Det finnes en rekke løsninger som kan benyttes når det kommer til fastmonterte ladeløsninger. Disse løsningene kan gå under mange navn som: vegglader, hjemmelader eller ladeboks. Det som er felles med disse løsningene er at de er tryggere og oppnår raskere lading enn gjennom vanlig stikkontakt. Skal du bestille fastmontert lader er det en rekke faktorer som er lurt å være oppmerksom på.

Ofte stilte spørsmål om lading av elbil

Hvilken strøm er tilgjengelig?

Hvilket strømnett du har i bestemmer hvilke ladere du kan velge, dette er ofte enten 230V eller 400V.

Hvilken hastighet kan bilen tåle?

Det er forskjellig hvilke hastigheter ulike elbiler eller plug-in hybrider kan takle når de lades. Dette kan du finne ut av ved å sjekke bilens manual eller leverandør.

Hva trenger du i fremtiden?

Det kan friste å gå for en enkel og billig ladeboks når du skal kjøpe fastmontert lader. Det som kan være lurt er å benytte muligheten til å kjøpe en ladeboks som kan lade raskt for å fremtidssikre ladeløsningen når du eventuelt kjøper ny bil.

Bruk elektriker ved montering

Vi i Lysglimt Elektro monterer og kobler opp alle typer fastmonterte ladere på markedet. Vi er sentralt godkjente elektrikere som har god erfaring innen montering av ladebokser. Ta kontakt i dag og kom i gang med effektiv og rask hjemmelading.

Driftskostnader for lading av elbil

Dette avhenger hvilken avtale du har med din strømleverandør. Basert på en gjennomsnittlig beregning gjort av Elbilgrossisten ligger hjemmeladning på ca 1 krone pr kWh. Dette betyr at det vil koste mellom 1 til 2 kroner per mil i strøm.

Unngå stikkontakt!

En vanlig stikkontakt skal kun unntaksvis og kortvarig brukes til lading av elbil, dette kan fort bli farlig varmt og føre til brann. Dette anbefales med andre ord ikke. I følge nye regler i NEK-2014, skal kurs for lading av elbil fra vanlig schuko stikkontakt skal være maks 10 ampere og utstyrt med jordfeilbryter type B.

Dersom det dog benyttes så anbefales det å henge opp en kurv eller krok for vektavlastning ved kontakten. Det er viktig og tenkte på at styringsboksen på ladekabelen kan veie helt opp til to-tre kilo, dette tåler ikke stikkontakten. Dersom stikkontakten skal brukes fast til lading av elbil bør den ha en dedikert strømkurs. Her kan det være aktuelt å sette opp en egen kurs kun for elbilen.

Ta kontakt dersom du lurer på noe rundt lading av elbil eller trenger en elektriker for å hjelpe deg.

 

 

Statistikk

Statistikk

Trykk her!

Se statistikk for elbilsalget og antall ladestasjoner i Norge.